top of page

Export till Åland

När en vara förs ut till Åland ska det exporterande företaget lämna en tulldeklaration för utförsel till Tullverket. De företag som inte har ett godkännande att anmäla utförseln via en godkänd plats måste besöka ett exporttullkontor (tullklareringsexpedition) och där hantera formaliteterna för utförsel. Det påverkar även vilken typ av tulldeklaration för utförsel som ska användas:

 

  • Standardtulldeklaration där exporten startas från ett exporttullkontor, UNU.

  • Standardtulldeklaration med samtidig anmälan av varorna, UGE.

 

Exportföljedokumentet ska sedan visas upp för utförseltullkontoret. De tullklareringsexpeditioner som ligger närmast de hamnar som har trafik med Åland är Stockholm och Arlanda.

 

När det kommer till att skicka iväg era häftiga varor ut i världen, vill vi på Tullify göra det så smidigt som möjligt. Därför är vår standard att göra UGEér som vi gillar att kalla det, helt perfekt för er som vill hålla det snabbt och enkelt.

 

UGE är som att ha en expressbiljett genom tullprocessen. Istället för att vänta och fila i tullkön, gör ni allt på en gång. Ni skickar iväg tulldeklarationen samtidigt som ni släpper loss era varor för äventyr. Det sparar tid, energi och låter er fokusera på det som verkligen betyder - era fantastiska produkter.

 

Svensk export till Åland.

Så, när ni är redo att skicka ut era varor på äventyr och vill ha det gjort snabbt och smidigt, är Standardtulldeklaration UGE från Tullify det självklara valet. Låt oss hjälpa er att göra exportprocessen till en lek och få era varor där de behöver vara - runt om i världen!

 

Kontakta oss för smidig hjälp.

Kontakta oss så hjälper vi dig.

Ladda upp fil
Export till Åland.
bottom of page