top of page

Tullombud

Att välja Tullify som ditt tullombud är väldigt enkelt och kommer hjälpa dig att effektivisera din globala handel. Vi tror på att göra processen, att välja tullombud, så enkel som möjligt. Därför har vi en extremt kort startsträcka för att bli kund hos oss. Allt man behöver för att välja oss som tullombud för sina importer eller exporter är att signera våran ombudsfullmakt. Det tar ca 25 sekunder och man gör det online. 

Mer om vad Sveriges bästa tullombud kan göra för dig

 

En deklaration måste följa med allt gods som skall importeras eller exporteras. Där bestäms eventuella tullavgifter eller andra restriktioner kopplade till sändningen. Du kan sköta deklarationen själv eller så anlitar du ett tullombud som gör importdeklarationen eller exportdeklarationen åt dig.

 

Fördelen med oss på Tullify är att vi har vi över 20 års erfarenhet inom tull och främst exporthantering. Med andra ord vet vi vad som fungerar, vad våra kunder vill ha och vad våra kunder behöver. 

 

Med Tullify som helt oberoende tullombud garanteras du snabba ledtider, personlig service och branschledande priser.

 

Visste du förresten att vi jobbar med mer än bara tull? Vi vill inte bara leverera de bästa tjänsterna utan också bygga starka och långsiktiga kundrelationer där vi tillsammans kan hjälpa varandra att bli bättre. Vi förenklar hela processen åt dig och har dessutom ordentligt roligt på vägen!

Kontakta oss så hjälper vi dig.

Ladda upp fil

Vad gör ett tullombud?

 

Ett tullombud ansvarar för att utfärda deklarationen vid import eller export för andras räkning. Företag eller privatpersoner lämnar alla nödvändiga uppgifter kring sändningen, betalar eventuella tullavgifter, moms och andra avgifter direkt till ombudet eller om man har egen kredit så används den.

 

Tullombudet ansvarar sedan för att klarera varan och betala in avgifterna till Tullverket. När du anlitar ett tullombud att hantera tullklareringen åt dig krävs en fullmakt som visar att ombudet har rätt att agera i ditt namn. Aktören som ska agera som ombud behöver dessutom vara registrerad hos Tullverket. 

 

Det kan vara bra att veta att ett tullombud kan agera direkt eller indirekt ombud för kunderna. 

 

Direkt ombud innebär att tullombudet lämnar deklarationen i kundens namn och står som ombud på deklarationen. Indirekt ombud betyder att ombudet deklarerar för någon annan i sitt eget namn. 

Vad är ett tullombud? Varför ska jag använda det?

 

Ett tullombud är ett företag som hjälper andra företag och privatpersoner att navigera i den komplexa internationella handeln. De samarbetar med tulltjänstemän/tullverket för att se till att alla tillämpliga bestämmelser följs och att varorna deklareras så snabbt och effektivt som möjligt.

 

​Tullombud är särskilt viktiga i dagens globala ekonomi, där flödet av varor och tjänster över gränserna har blivit alltmer komplicerat. Genom att samarbeta med ett tullombud som Tullify, kan företag och privatpersoner vara säkra på att de följer alla relevanta lagar och förordningar som krävs för att genomföra en säker import eller export. 

 

​Det finns många fördelar med att anlita ett tullombud som Tullify. Den kanske viktigaste är att det kan spara mycket tid och besvär. Att hantera tullfrågor kan vara komplicerat och det kan vara en frustrerande process för många företag. Och ett bra ombud kan hjälpa till att göra den mycket smidigare. De kan också hjälpa företag att spara pengar genom att se till att de utnyttjar alla tillgängliga skattelättnader och undantag som finns. 

 

​Förutom att hjälpa till med pappersarbetet och med att hantera frågor kan ett bra tullombud också ge värdefull information om marknadsförhållanden och trender. De kan ge råd om bästa tidpunkt för att skicka varor och om vilka rutter som sannolikt är mest effektiva. De kan också ge vägledning om hur man hanterar eventuella problem som kan uppstå under transporten eller i destinationslandet.

 

​Ett tullombud kan vara en värdefull partner för företag av alla storlekar som är involverade i internationell handel. Genom att arbeta med en välrenommerad och erfaren partner som Tullify kan företag spara tid, pengar och besvär.

20+

250+

2020

5000+

Års erfarenhet

Nöjda kunder

Grundades Tullify

Utfärdade deklarationer

Tullombud

3 anledningar att välja Tullify som ert tullombud

Export och tull ska vara enkelt. Och det är enkelt, om man gör det på rätt sätt. Vi har över 20 års erfarenhet inom branschen och vet hur man får till det ena och det andra när det kommer till tull. Här är tre bra anledningar att välja oss på Tullify.

1. Ni sparar pengar

Vi sänker era kostnader för exporthantering oavsett vad ni betalar hos ert nuvarande tullombud. Vi strävar efter att vara det billigaste och smidigaste ombudet på marknaden utan att tappa i kvalitet. Du får kvalitetsservice till ett kanonpris.

2. Ni sparar tid

14 minuter efter att ni skickat in ett uppdrag till oss får ni tillbaka en färdig deklaration. Ja, vi gör alltid klart våra uppdrag så snart vi har mottagit aviseringen. Vi är övertygade om att vår svarstid är snabbast i branschen med en genomsnittstid på 14 minuter. Supersnabba ledtider var ordet.

3. Ni får personlig service & lokal service

På Tullify strävar vi alltid efter att erbjuda dig bästa möjliga service inom import och export från Sverige. Oavsett var du är i landet - Göteborg, Stockholm eller Malmö - finns vi där för att hjälpa dig lokalt. Vårt dedikerade team av tullspecialister är redo att effektivt hantera dina ärenden och säkerställa smidiga tullprocesser för ditt företag. Kontakta oss idag för skräddarsydda lösningar som passar dina behov.

 

Låter det för bra för att vara sant? Testa Tullify!

bottom of page