top of page

Importdeklaration

Oavsett omfattning så hjälper vi dig genom hela processen. Starta ditt importärende nedan.

STEG 1

Fyll i information om din sändning

STEG 2

Få pris på mail och godkänn

STEG 3

Vi ser till att din import blir klar

Importdeklaration och importhantering
VI HJÄLPER DIG FRÅN START TILL MÅL.
"We are glad to cooperate with Tullify since several months. Always quick and qualified support.
I can recommend Tullify to others"
Karl Heinz Dietrich GmbH & Co

Vad är en importdeklaration?

Om du köper varor från ett land utanför EU till Sverige måste du deklarera dina varor, detta kallas för importdeklaration. Om du till exempel importerar från USA så behöver du en importdeklaration. Du kan göra den själv eller ta hjälp av oss - småföretagarnas bästa vän vid import.

 

En importdeklaration skickas in elektronisk eller via en fysisk blankett till Tullverket. I deklarationen måste det bland annat framgå rätt antal varuposter, rätt varukoder och vem som är deklarant/ombud.

 

Man kan göra det själv men det kan upplevas som tidskrävande och svårt. Därför har många valt att vända sig till oss på Tullify. Vi har jobbat med tull i över 20 år och vi älskar det vi gör.

Att tänka på när du importerar

Oavsett vilket land du importerar från, kan det vara bra att ha koll på särskilda importregler. 

Innan du importerar är det viktigt att ta reda på om det finns några hinder från att importera från det landet. Antingen lägger du timmar i att sätta dig in i det eller så ringer du oss så hjälper vi dig med det.

 

Det behövs inget generellt tillstånd för att börja importera, bara EORI-nummer. Det ansöker du om digitalt på tullverkets hemsida, sedan får du vanligtvis ditt EORI-nummer inom en timma. På Tullverket.se kan du själv läsa dig till vad som förväntas av dig om du väljer att genomföra import på egen hand. 

Betala moms för import

​Precis som när du handlar varor i Sverige så måste du betala moms när du importerar en vara. Momsregistrerade företag betalar momsen till Skatteverket om man inte är det betalar till Tullverket.

Varukod för import

Alla varor har ett unikt nummer som i sin tur ligger till grund i hur mycket tull och andra avgifter du ska betala. Det kan vara stor skillnad i tull på olika varukoder och beroende på vilket land du importerar från så var noga med att välja rätt varukod. 

En varukod består av åtta till tio siffror. 8 för export och 10 för import. Skulle någon siffra bli fel kan det bli både dyrt och utdraget. Så låt oss ta hand om det istället.

 

  •  HS-nummer: de fyra första siffrorna

  •  HS-undernummer: de sex första siffrorna

  •  Kombinerade Nomenklaturen, KN-nummer: åttasiffriga varukoder

  •  Taric-nummer: Är den fullständiga varukoden med 10 siffror.

Importdeklaration
VI FINNS HÄR OM DU BEHÖVER HJÄLP

Kontakta oss så hjälper vi dig.

Ladda upp fil
bottom of page